Annons
Cape Ad

Naanpizza med Tikka masala

Vem älskar inte tikka masala och naanbröd? Här kombinerade jag dem i en magiskt god naanpizza med tikka masala och picklad rödlök.

Betalt samarbete med DAVA

Jag älskar tikka masala precis lika mycket som någon annan. Tikka masala är faktiskt ett brittiskt påhitt med stor inspiration från Indien såklart. Jag älskar även naanbröd, speciellt att göra egna. Du kan göra en variant på färdigköpt pizzadeg, men det är så enkelt att göra egna… och blir faktiskt mycket bättre. När du väl har det är det bara att sätta igång och göra naanpizza! Förutom tikka masala på DAVAs No Chicken så toppade jag även naanbrödet med picklad rödlök, färsk koriander och sev. Sev är ett krispigt snacks du hittar i indiska butiker.

DAVA

DAVAs växtbaserade och ekologiska alternativ till kött är baserat på ärta och favabönor från Danmark. De kommer med olika kryddor så att du har en rad med varianter att välja mellan, som t ex Fajita, Kebab, Taco, No Beef och No Chicken,

Proteinrikt, lätt att tillaga och väldigt gott.

Tillagning

Blanda kryddor med 2 dl vatten och 3 msk. olja. Lägg till växtbitar. Låt det dra i 10–15 minuter tills vätskan absorberats under konstant omrörning. Tillaga No Kebab genom att steka i panna i 5–10 minuter på medelvärme eller i ugnen i 15–20 minuter vid 200 °C.

Recept: Naanpizza med Tikka masala

4 portioner

½ dl rapsolja
1 stor lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpuré
1 msk riven ingefära
1 tsk mald spiskummin
1 tsk kashmirichili eller starkt paprikapulver
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald koriander
1 burk passerade eller krossade tomater à 400 ml
1 tsk strösocker
2 dl grädde (t ex havre- eller sojagrädde) eller kokosgrädde
1 dl vatten
salt

Servering
4 naan-bröd, recept här
picklad rödlök
finhackad koriander
sev (indiskt kikärtsstnacks)

  1. Förbered DAVAs kebab enligt anvisningarna på förpackningen (se tipsrutan ovan).
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och ingefära tills löken mjuknar.
  3. Rör ner tomatpuré, spiskummin, chilipulver, garam masala, gurkmeja och koriander. Låt fräsa med i en minut.
  4. Häll på passerade eller krossade tomater, grädde och vatten. Låt den puttra på i 5-10 minuter och smaka sedan av med salt.
  5. Blanda ner vegobitarna i såsen.
  6. Baka dina vitlöksnaan.
  7. Sprid ut tikka masala över brödet och toppad med picklad rödlök, koriander och eventuellt sev.