Annons
Cape Ad

Muufo – somaliskt Majsbröd smaksatt med lök och vitlök

Muufo är ett lättbakat bröd som är gott att äta till grytor och röror. Skippar man lökpulvret passar det även till frukost.

Recept: Khadija Mohamud  Foto: Eva Hildén

Följ Khadija
Glöm inte att följa Khadija på Instagram khadijaskitchen.se och kolla in hennes hemsida khadijaskitchen.se. Du måste även köpa hennes första bok Khadijas kök.

Muufo – somaliskt Majsbröd smaksatt med lök och vitlök

6 st

5 dl vatten
3 dl vetemjöl
1 ½ dl majsmjöl
2 tsk torrjäst
1 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk strösocker
en nypa salt
2 msk rapsolja att steka i


1. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt).
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt vattnet lite i taget och blanda ordentligt tills smeten går ihop. Täck över med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
3. Hetta upp en torr stekpanna till medelvärme.
4. Häll i 1 deciliter smet och lägg på ett lock. När brödet har fått fin färg på undersidan penslar du ovansidan med olja och vänder på brödet. Stek den andra sidan tills den också har fått fin färg. Fortsätt på samma sätt tills smeten är slut.