Muffins är även perfekta mellanmål och gör sig bäst i frysen så att du kan ta fram dem de där stressiga morgnarna. 


17 Nov 2017

10 st

3 ½ dl havregryn
1 dl kokosflingor
½ tsk mald ingefära
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 bananer, mosade
1 dl mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
½ dl kokosolja
1 msk agavesirap
blåbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered en muffinsplåt med pappersformar.
Mixa havregrynen i en matberedare så att det blir fint, men fortfarande har lite bitar.
Blanda ihop med kokosflingor, ingefära, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
Rör ihop bananer, mjölk, kokosolja och agavesirap i en annan skål. Vispa ner de torra ingredienserna i bananblandningen.
Fördela smeten i muffinsformarna och toppa med blåbär.
Grädda i 18-20 minuter eller tills de är torra i mitten.

Relaterade artiklar