Den här röran är inspirerade av Mellanösternfavoriten Msabaha. Tänk hummus fast du inte mixar den... och jag har blandat ner yoghurt för att göra den lättare och friskare. Det här är lätt min favoriträtt just nu.

23 jun 2019

Ät den som den är med sallad och pitabröd, blanda med pasta eller potatis eller använd som mackfyllning.

4 portion

2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 dl naturell yoghurt, t.ex. soja- eller havreyoghurt
1 dl tahini
1 citron, saften
½ kruka persilja, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk salt

Hackad sallad
2 tomater, hackade
½ gurka, hackad
1 rödlök, finhackad
½ kruka persilja, finhackad
salt
svartpeppar

Till servering

pitabröd

1. Skölj kikärterna och låt rinna av.
2. Blanda ihop yoghurt, tahini och citronsaft i en skål. Rör sedan ner persilja, vitlök och salt.
3. Vänd ner kikärterna i yoghurtsåsen.
4. Blanda ihop samtliga ingredienser till salladen i en skål.
5. Servera kikärtsröran tillsammans med pitabröd och sallad.