En klassisk luftig moussetårta som förbereds dagen innan den ska serveras. Använd rumsvarma ingredienser, annars stelnar agargelén direkt när fruktpurén rörs ner och du får klumpar i din mousse.

15 mar 2019

4 tim • 12 bitar

Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smält smör, t ex mjölkfritt

Fyllning
3 dl valfri fruktpuré
200 g rumstempererad färskost, t ex Oatly påMackan eller Tofutti Creamy Smooth
1 dl strösocker
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 tsk agarpulver

Kexbotten
Krossa eller mixa digestivekex till smulor och tillsätt smör. Blanda ingredienserna noga och pressa ner bottnen i en springform.

Fyllning
Blanda purén tillsammans med färskost och låt blandningen bli rumsvarm om någon av ingredienserna har varit kylda.
Blanda strösocker, grädde och agarpulver i en kastrull. Koka upp och ta av från plattan. Rör ner en slev av fruktblandningen i taget tills allt är blandat och fyll formen med smeten direkt.Mönster i tårtan bör göras direkt, innan moussen sätter sig. Ställ in i kylen i minst 3-4 timmar, gärna över natten.För perfekta snitt, använd en kniv sköljd i varmt vatten när du skär upp tårtan.