Moscow mule

Drinken Moscow mule har gjort en riktig comeback. Frisk smak av ginger beer och lime.

Moscow mule har verkligen gjort comeback de senaste åren. Det är en klassisk vodkadrink med härlig smak av ginger beer (ingefära) och limesaft. Den biter till ordentligt men är samtidigt väldigt uppfriskande.

moscow mule

Vad är en moscow mule?

Moscow mule är en drink som kom till i mitten av 1900-talet och som görs på vodka, Ginger beer och lime. Den serveras traditionellt i en kopparmugg. Med det sagt gör många den på både gin och ljus rom. Varför just namnet moscow mule? Det är inte helt känt men kanske har det att göra med att vodka uppfattades som väldigt ryskt.

moscow mule

Ginger beer och ingefära

Det här är en drink med ginger beer är en kolsyrad dryck med en ordentlig smak och kick av ingefära. Du kan hitta allt från billig ginger beer till dyrare och mer hantverksmässig ginger beer. Det viktiga är att du tycker den smakar gott eftersom det är den som ger smak till hela drinken.

moscow mule

Alkoholfri moscow mule

Det finns flera alkoholfria alternativ till mycket starksprit, just vodka är det lite svårare. Det finns många trevliga alkoholfria alternativ till gin om du kollar in märket Seedlip. Även Herbie virgin är en riktigt bra alkoholfri gin. Du kan köpa den här.

Recept: Moscow mule

1 drink

4 cl vodka
2 cl limesaft
10 dl ginger beer
krossad is

  1. Häll upp vodka och limesaft i ett glas.
  2. Fyll på med krossad is, sikta på ungefär halva glaset.
  3. Häll på ginger beer och dekorera eventuellt med en skiva lime.