Här piggas morotssoppan upp med kokosmjölk tillsammans med färsk ingefära och apelsin, vilket gör den här soppan helt oemotståndlig. Lägg där till en lagom het sweet chili-toast.

10 jan 2019

4 portioner

Morotssoppa
1 kg morötter
l rödlök
2 msk olivolja
1 liter vatten
1 burk kokosmjölk à 400 ml
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 apelsin, saften och rivet skal

Sweet chili-toast
200 g vegobitar, t ex Oumph, Vegme eller Hälsans kök. Även fast tofu går bra
4 msk sweet chili-sås
4 brödskivor

Morotssoppa
Skala morötterna och skär i slantar. Hacka rödlöken lagom fint. Fräs morötter och lök i ol­ivoljan i några minuter.
Häll ner vatten, kokosmjölk, bul­jongtärningar, ingefära, gurk­meja, apelsinskal och apelsin­saft.
Låt sjuda i 15 minuter eller tills morötterna har blivit mjuka.
Mixa soppan slät i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.

Stek vegobitarna i lite olja. Det ska bli vackert gyllenbrunt. Häll över i en skål och blanda med sweet chilisåsen.
Rosta brödskivorna och toppa dem med sweet chili­-blandningen. Servera genast till morotssoppan.

Relaterade artiklar