Det här är en klassisk falafel som har välsignats med trevlig smak, färg och konstisens från morötter. Palsternacka skulle också funka väldigt bra.

18 apr 2019

Det här receptet är från den veganska matbibeln ”Det veganska köket”. Du kan köpa den på Adlibris.

4 portioner

2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 morötter, fint rivna
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk olivolja
3 msk majsstärkelse
2 tsk spiskummin
1 tsk salt

Rasande röd sallad
1 röd grapefrukt blandad sallad
250 g cocktailtomater, halverade
1 rödlök, i tunna klyftor
1 granatäpple, kärnorna
flingsalt
svartpeppar

Morotsfalafel
1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Släng ner i en matberedare och mixa fint. Häll ner i en skål.
2. Blanda ner resterande ingredienser och smaka av med salt. Forma till järpar eller bollar och stek gyllene i lite olja.

Rasande röd sallad
1. Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéerna med en kniv. Om du inte orkar med det finliret kan du bara skära fruktköttet i mindre bitar.
2. Sprid ut salladen på ett fat. Fördela tomater, rödlök, grapefrukt och granatäpple över. Pressa över lite av grapefruktsaften. Salta och peppra.
3. Servera salladen tillsammans med den nystekta morotsfalafeln.

Relaterade artiklar