Börja morgonen med frallor som lyser i kapp med solen tack vare morötter och polenta.

7 maj 2017

8 st

Polenta finns i de flesta matbutiker, men om du inte hittar det kan du ta mannagryn, sesamfrön eller vallmofrön.

25 g jäst
1 ½ dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 ½ dl finrivna morötter
5 ½ dl vetemjöl
polenta att toppa med

Sätt ugnen på 225 grader.
Lös upp jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan resten av vattnet, olja, salt och morötter.
Blanda ner vetemjölet och knåda i några minuter. 
Lägg degen i en bunke och täck med plastfolie. Låt degen jäsa till dubbel storlek, det tar ca 1 timme.
Dela degen i 8 bitar och forma varje bit till en rund boll. Rulla bollarna i polentagryn och lägg på en plåt. Täck med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.
Grädda bullarna i 10-12 minuter.

 


I Roten till allt gott (Votum & Gullers Förlag) delar Malin Randeniye med sig av allt fantastiskt du kan göra med rotfrukter. Och vi menar verkligen allt. Från sallader och grytor till sötsaker, gratänger, soppor och bröd.

Relaterade artiklar