De här biffarna är perfekta om du har ris över från gårdagens middag.

22 nov 2015

Det här är ett superenkelt och lika gott recept från Amanda och Evelines strålande kokbok ”Ta tillvara”. En vegetarisk kokbok som lär ut konsten att minska matsvinnet.

20 st

1,5 dl kokt ris
1 dl torkade röda linser
1 morot
0,75 dl jordnötter
3 msk osötat jordnötssmör
eventuellt salt
lite olja till stekning

Börja med att slå kokande vatten över linserna och låt dem stå i 30 minuter.
Riv moroten. Lägg jordnötterna i en matberedare och hacka dem grovt. Låt jordnötterna ligga kvar i matberedaren. Häll av linserna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med riven morot och ris och kör tills allt är jämnt hackat. Tillsätt slutligen jordnötssmöret, lite i taget, och kör tills du får en fast smet. Smaka av med salt, men salta inte för mycket om jordnötterna redan är saltade. Forma små puckar och stek i lite olja tills de är gyllenbruna.

Relaterade artiklar