Moo Shu med tofu och grönsaker
4 portioner
400 g fast tofu
4 msk rapsolja
3 msk ljus sojasås
1 gul lök
200 g champinjoner
salt
2 tsk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
200 g vitkål
2½ dl morötter
1½ dl grönsaksbuljong
4 salladslökar
Sås
½ dl Hoisinsås (finns i den asiatiska hyllan eller i asiatiska butiker)
2 msk sojasås
tortillabröd
Om du har tid så börjar du med att pressa ut vattnet ur tofun. Det gör du genom att vira in tofun i en handduk och lägger sedan den på en skärbräda. På den invirade tofun lägger du sedan något tungt, t ex en bok eller gryta. Låt stå i 30 minuter och sedan har du en extra fast tofu att använda. Men det går även bra att använda tofun som den är.
Strimla tofun hyfsat fint. Hetta upp hälften av oljan i en varm stekpanna. Släng ner ner tofun i stekpannan och häll på 1 msk sojasås och stek till tofun får fin färg. Vänd på den så att den blir snyggt brynt på alla sidor. När tofun är klar häller du över den i en skål.Skiva den gula löken fint. Strimla eller skiva champinjonerna fint. Stek lök och champinjoner i resterande olja på medelhög värme. De ska bli mjuka och få lite färg. Tillsätt salt, riven ingefära, riven vitlök, strimlad vitkål, rivna morötter, grönsaksbuljong och resterande två matskedar sojasås. Låt vätskan koka in och grönsakerna bli härligt mjuka och härligt väldoftande. Strimla salladslöken och vänd ner bland grönsakerna tillsammans med den stekta tofun.
Sås
Blanda ihop hoisinsås och sojasås.
Servering
Värm ett tortillabröd några sekunder i micron. Bre ut ett tunt lager hoisinsåsblandning på brödet och toppa med din nylagade Moo Shu med tofu. Ät och älska!
2 svar på ”Vegetarisk Moo Shu med tofu”