En snabb dessert, eller varför inte lyxig frukost, där avokado är den hemliga ingrediensen. Toppa med det du tycker bäst om!

8 okt 2020

Recept och foto: Therese Elgquist

4 portioner

Topping
1 ½ dl kokosgrädde
1 litet granatäpple
½ dl rostade hasselnötter utan skal
2 msk kakaonibs
färsk citronmeliss

Mjuk avokado- och hallonglass
3 avokador
500 g frysta hallon
4 färska dadlar (fler för en sötare smak)

Topping
1. Vispa kokosgrädden fluffig. Låt stå svalt.
2. Skär ett snitt runt om hela granatäpplet, på bredden, och lirka försiktigt isär det. Lägg snittytan mot handflatan och håll ovanför en bunke. Slå på baksidan av granatäpplet med en träslev och låt kärnorna trilla igenom fingrarna ner i bunken. Gör likadant med andra halvan. Hacka hasselnötterna grovt.

Mjuk avokado- och hallonglass
1. Dela, kärna ur och gröp ut avokadorna. Kärna ur dadlarna. Mixa avokado, hallon och dadlar tills helt slätt i matberedare eller med stavmixer. Stanna eventuellt maskinen och skrapa ner glassen från kanterna lite då och då, och mixa sedan vidare.
2. Fördela glassen i fyra skålar. Lägg en klick kokosgrädde ovanpå och toppa med granatäppelkärnor, hasselnötter, kakaonibs och citronmeliss.

Tips!
Svårt att få en luftig kokosgrädde? Testa att ställa in den i kylskåpet en stund innan du vispar den så går det oftast lättare.