Frasiga små burgare med asiatisk touch. Du kan självklart göra dem till stora burgare, men är de små får man ta två... och ännu fler enligt oss.

12 maj 2018

4 portioner

Pankopanerad tofu
400 g tofu, gärna marinerad
2 dl pankoströbröd
rapsolja att steka i
salt





Chilimajonnäs

1,5 dl majonnäs, t ex äggfri
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk vitvinsvinäger
0,5 msk ljus sojasås
1 tsk srirachasås
salt
vitpeppar

Picklad gurka

0,5 slanggurka
0,5 msk vitvinsvinäger
2 tsk ljus sojasås
0,5 tsk sesamolja
0,5 msk strösocker

Till servering
små hamburgerbröd
jordnötter, hackade
koriander, hackade

Pankopanerad tofu

Skär tofun i mindre skivor. Vänd i pankoströbröd och stek sedan krispiga i generöst med rapsolja. Låt rinna av på hushållspapper och salta sedan.

Chilimajonnäs
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Picklad gurka
Gör långa strimlor av gurkan med hjälp av en osthyvel. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i minst 15 minuter.

Fyll hamburgerbröden med krispig tofu som du toppar med chilimajonnäs, picklad gurka, jordnötter och koriander.