Vegetariska minislider med pankopanerad tofu

Frasiga små burgare med asiatisk touch. Du kan självklart göra dem till stora burgare, men är de små får man ta två… och ännu fler enligt oss.

4 portioner

Pankopanerad tofu
400 g tofu, gärna marinerad
2 dl pankoströbröd
rapsolja att steka i
salt





Chilimajonnäs

1,5 dl majonnäs, t ex äggfri
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk vitvinsvinäger
0,5 msk ljus sojasås
1 tsk srirachasås
salt
vitpeppar

Picklad gurka

0,5 slanggurka
0,5 msk vitvinsvinäger
2 tsk ljus sojasås
0,5 tsk sesamolja
0,5 msk strösocker

Till servering
små hamburgerbröd
jordnötter, hackade
koriander, hackade

Pankopanerad tofu

Skär tofun i mindre skivor. Vänd i pankoströbröd och stek sedan krispiga i generöst med rapsolja. Låt rinna av på hushållspapper och salta sedan.

Chilimajonnäs
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Picklad gurka
Gör långa strimlor av gurkan med hjälp av en osthyvel. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i minst 15 minuter.

Fyll hamburgerbröden med krispig tofu som du toppar med chilimajonnäs, picklad gurka, jordnötter och koriander.