4 portioner
Pankopanerad tofu
400 g tofu, gärna marinerad
2 dl pankoströbröd
rapsolja att steka i
salt
Chilimajonnäs
1,5 dl majonnäs, t ex äggfri
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk vitvinsvinäger
0,5 msk ljus sojasås
1 tsk srirachasås
salt
vitpeppar
Picklad gurka
0,5 slanggurka
0,5 msk vitvinsvinäger
2 tsk ljus sojasås
0,5 tsk sesamolja
0,5 msk strösocker
Till servering
små hamburgerbröd
jordnötter, hackade
koriander, hackade
Pankopanerad tofu
Skär tofun i mindre skivor. Vänd i pankoströbröd och stek sedan krispiga i generöst med rapsolja. Låt rinna av på hushållspapper och salta sedan.
Chilimajonnäs
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
Picklad gurka
Gör långa strimlor av gurkan med hjälp av en osthyvel. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i minst 15 minuter.
Fyll hamburgerbröden med krispig tofu som du toppar med chilimajonnäs, picklad gurka, jordnötter och koriander.