Minipizzor med svartkål och fikon

De här små pizzorna är jättegoda till ett vintermingel men blir också ett trevligt inslag på julbordet.

Små pizzor ser alltid festligt ut och just svartkål och fikon är ett radarpar jag vill se mer av. Jag tycker att det är sååå smidigt att köpa färdig pizzadeg, men det är helt upp till dig.

Recept: Minipizzor med svartkål och fikon

8 portioner på ett julbord

1 rulle kyld pizzadeg
1 dl färskost, t ex mjölkfri som Huj eller Oatly iMat Fraiche
2 svartkålsblad, hackade
2 fikon, i tunna klyftor
2 msk hackade valnötter
1⁄2 dl riven parmesanost, t ex Violife Prosociano salt
svartpeppar

  1. Ta ut 8 rundlar ur pizzadegen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Rulla ut degen och kavla den eventuellt lite tunnare. Bred ut ett lager med färskost över degen.
  4. Toppa med svartkål, fikon, valnötter, riven ost, salt och peppar.
  5. Grädda pizzorna i 8-10 minuter eller tills de har fått fint med färg.