Mini tacopajer med nachos

Använd små tacobåtar för att göra de sötaste (och godaste) tacopajerna täckta med nachochips och smält ost.

I samarbete med Storytel

Jag älskar att laga mat och när jag lagar mat älskar jag även att lyssna på ljudböcker. Jag har använt mig av Storytel i flera år nu och är smått besatt. De har så många böcker att välja mellan vilket passar mig som älskar att parallellyssna på flera samtidigt.

Storytel

Storytel erbjuder mängder av ljudböcker så att du enkelt kan lyssna när du lagar mat, är på väg till jobbet, tränar, handlar, ligger i hängmattan eller vad du nu gör. Det jobbigaste är seriöst att välja vilken bok. Prenumerera på Storytel redan nu och testa. Och du, de har även en läsplatta, Storytel Reader, så att du kan läsa mängder av böcker också. Jag älskar Readern eftersom den är superlätt och jag slipper bära med mig en hög med böcker överallt.

Recept: Mini tacopajer med nachos

8 st

500 g vegofärs, t ex soja- eller ärtfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 burk salsa
salt
8 tacobåtar

nachochips
riven ost, t ex mjölkfri

Servering
guacamole
yoghurt, t ex Planti Greek

  1. Fräs vegofärsen i lite olja så att den får fint med färg.
  2. Rör ner tacokrydda och vatten. Låt puttra tills all vätska har kokat bort.
  3. Rör ner salsan och smaka av med salt.
  4. Ställ tacobåtarna på en plåt och fördela färsen i dem.
  5. Stick ner nachochips och strö över osten.
  6. Gratinera i 175 grader i ca 10 minuter. Servera med guacamole och yoghurt.