Mexikansk bönbowl

En krämig kidneybönsröra med mexikansk twist. En sån här middag är klar på 10 minuter och gör en glad in i själen. Du kan värma på bönröran om du vill det, men jag gillar den rumstempererad.

Recept: Mexikansk bönbowl

4 portioner

3 burkar kidneybönor à 400 g, ca 6 dl kokta
2 msk olivolja
½ dl jordnötssmör
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
salt
svartpeppar

Sallad
2 tomater, finhackade
1 grön paprika, finhackad
2 dl majskorn
½ kruka färsk koriander, hackad
nachochips
salsa

1. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa sedan till en krämig röra tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
2. Fördela bönhummusen i skålar och toppa med tomat, paprika, majs, koriander, nachochips och salsa.