Recept: David Frenkiel och Luise Vindahl Foto: David Frenkiel

Little Green Kitchen
David och Luise a.k.a. Green Kitchen Stories är tillbaka med en både vacker och inspirerande kokbok med mat för hela familjen. Little Green Kitchen (Norstedts) är färgsprakande, inbjudande och med lika goda recept som alltid. Plus smarta tips på hur barnen kan ta del i matlagningen.
Recept: Mellanösternpanna med broccoli
4 portioner
Ugnsrostad broccoli
500 g broccoli, grövsta delen av stammen borttagen
3 msk olivolja
1 burk kikärter à 400 g, sköljda och avrunna
1 tsk malen kanel
1 tsk paprikapulver
havssalt, efter smak
Tahiniyoghurt
1 ½ dl grekisk yoghurt, t ex Planti Cooking Greek Gurt
1 msk tahini
1 tsk agavesirap
Gurk- och melonsallad
½ cantaloupemelon, skalad och urkärnad
1 vanlig gurka eller 4 minigurkor
4 kvistar mynta, endast bladen
1 msk kallpressad olivolja
havssalt
nymalen svartpeppar
Till servering
granatäppelkärnor
citronklyftor
hjärtsalladsblad
orientaliskt fullkornstunnbröd, skuret i trekanter
1. Värm ugnen till 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Skär broccolin i munsbitar och lägg den i långpannan. Tillsätt 2 msk olivolja, krydda med salt och vänd runt. Rosta i ugnen i 10 minuter.
3. Lägg kikärterna och kryddorna i en liten skål, tillsätt resten av oljan, krydda med salt och vänd runt.
4. Ta ut broccolin ur ugnen, tillsätt kikärterna och rosta i ytterligare 10-15 minuter, eller tills broccolin är lite svedd och genomstekt.
Tahiniyoghurt
Lägg alla ingredienser i en liten skål och rör om.
Gurk- och melonsallad
Skär melonen och gurkan i munsbitar och lägg dem i en serveringsskål. Tillsätt mynta och olivolja, krydda med salt och peppar och rör om.
Servering
Ta ut långpannan ur ugnen och toppa broccolin och kikärterna med tahiniyoghurt, granatäppelkärnor, citronklyftor, salladsblad och tunnbröd i trekanter. Servera med gurk- och melonsalladen.