Annons
Cape Ad

McVegan är här! – Vi har smakat

Den 28 december lanseras en helt vegansk burgare på McDonalds med det strålande namnet McVegan. Ett samarbete med Anamma som äntligen blir verklighet!

Detta är den första burgaren i McDonalds satsning på ett vegofiera utbudet.
McDonald’s Food Team har tillsammans med Anamma utvecklat en helt ny vegansk burgare för McDonald’s meny som består av en kryddat sojaburgare, äggfri majonnäs, ketchup, senap, saltgurka, sallad och tomat. Du kan även få den med glutenfritt bröd och då blir den alltså helt glutenfri. Hurra!

– Det är både roligt och spännande att vi har inlett samarbetet med Orkla Foods Sverige och deras varumärke Anamma. Vår ambition är att det ska finnas något på vår meny för alla 400 000 gäster som besöker oss varje dag och med McVegan breddar vi vårt erbjudande ytterligare, säger Staffan Ekstam, Head of Food Strategy McDonalds.

Hur smakar den då? Helt fantastisk! Ah, det är så himla härligt att få äta den här typen av burgare på McDonalds. Lite nostalgikänsla. Det är en mild kryddning som inte tar över, majonnäsen smakar precis som den ska, de karaktäristiska salta gurkorna (som vi älskar) ger en fin brytning och om du älskar/älskade McFeast så kommer du att älska den här. Också väldigt kul att det är just en sojaburgare som känns ”köttig” i konsistensen så att det inte blev ännu en bön/grönsaks-burgare.

På pressfrukosten pratade man redan om att man hade planer på fler burgare och annat gott, så det ska bli riktigt kul att följa. Superspännande! :-D