McDonald’s Sverige lanserar burgare av 100% växtkött

Nu lanserar McDonald’s Sverige en helt nyväxtbaserade burgare: McPlant. En burgare man hoppas ska få över fler gäster på den gröna sidan med.

Just nu genomförs ett pilottest av McPlant på McDonald’s restauranger i Linköping och Helsingborg, med målet att lansera burgaren vid alla McDonald’s restauranger i Sverige på sikt.

McDonald’s har sedan 1997 haft växtbaserade alternativ på menyn och 2017 var McDonald’s Sverige först i världen med en helt vegansk burgare – McVegan. I och med lanseringen av McPlant, en burgare att hundra procent växtkött, breddar McDonald’s sitt erbjudande ytterligare med en ny smaskig burgare!

McPlant har en klassisk McDonald’s smak i form av välbalanserade toner av umami, bra tuggmotstånd och textur och den steks tillsammans med övriga burgare på stekhällar. En växtbaserad burgare för alla gäster som gillar McDonald’s vanliga burgare, helt enkelt.

– Vår växtbaserade burgare är till för alla våra gäster – både de som är sugna på att prova något nytt, och som ytterligare ett alternativ för alla de gäster som idag äter flexitariskt, säger Staffan Ekstam, marknadschef på McDonald’s Sverige.