10 bitar
½ dl sötmandel
5 bittermandlar
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
150 g smält mjölkfritt margarin
2 dl mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
Glasyr
1 ½ dl florsocker
1-2 msk vatten
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla en form, 20 cm i diameter.
3. Mixa sötmandeln fint i en matberedare eller mal i en mandelkvarn. Riv bittermandeln fint på ett rivjärn.
4. Blanda mandel, bittermandel, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
5. Vispa ner smält margarin och mjölk. När du har en slät smet utan klumpar skrapar du ner den i den förberedda formen.
6. Grädda i 45 minuter eller tills den är torr i mitten. Testa med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
Glasyr
1. Rör ihop florsocker och lite vatten i taget tills du har en lagom tjock glasyr.
2. Bred glasyren över kakan.