BLT är en av de mest populära mackorna och här gör vi en lyxig variant med Oumph Smoky Bits som blir precis så dekadent som man vill att den ska vara.

Annons
28 nov 2020

*I samarbete med Oumph*

Oumph Smoky Bits är små rökiga bitar gjorda på vetegluten som blir läckert knapriga när du steker på de i en lite olja. Supergoda i en klassisk vegocarbonara, att strö över din caesarsallad, använda i grytor, på pizza, gratänger, på mackan mm. Jag gillar att steka de i ganska mycket olja och när de fått ordentligt med färg låta rinna av på lite hushållspapper så att de blir extra knapriga.

 

Oumph Smoky Bits
olja att steka i
bröd, t ex baguette
ranchdressing, se nedan
snabbpicklad rödlök, se nedan
tomat, skivad
sallad, strimlad

  1. Stek Oumph Smoky Bits i lite olja i en stekpanna. De ska få ordentligt med färg. Låt rinna av på hushållspapper och salta.
  2. Rosta baguetten. Bred ranchdressing på båda sidor och fyll sedan med generöst med Oumph Smoky Bits, snabbpickla rödlök, tomat och sallad. Ät genast.

Ranchdressing
1,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
0,5 dl majonnäs, t ex äggfri
0,5 dl mjölk, t ex osötad soja-, havre- eller mandelmjölk
0,5 tsk torkad dill
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk oregano
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Snabbpicklad rödlök
2 rödlökar, tunt skivade
1 citron, saften
en nypa salt

Blanda allt i en skål och ”massera” rödlöken med dina händer så att den mjuknar något.

Relaterade artiklar