*I Samarbete med Oumph!*
Jag fick den stora äran att grilla tillsammans med en av grundarna av Oumph! – Ankan. Det blev en helt bombastiskt fantastiskt fylld färslimpa med grillade grönsaker och veganost, toppad med bland annat nachochips och srirachamajonnäs. Det är inte så mycket ett recept som grym inspiration, för växtbaserade grillning ska vara kul, kreativ och något som du ska lägga lite extra kärlek och tid på.
Oumph! Färs
Oumph!s formbara färs kan användas till allt, från bollar och biffar, till burgare och färslimpor. Du kan även steka på den som vilken färs som helst. Det enda du behöver är att krydda upp den, även om den självklart är god även naturell. Tina kan du göra i rumstemperatur eller micron om du har bråttom. Du hittar den i frysdisken.
Plantbased färslimpa
Oumph!s färs fungerade helt fenomenalt att göra limpa av. Ett tips är att sprida ut lite vatten på aluminiumfolien innan du pressar ut färsen, så fastnar den inte alls under grillningen.
Fyllning i färslimpan
Du kan verkligen fylla den med allt du gillar. Ankan stekte på Oumph! Smoky bits som blir som knapriga, rökiga, ”bacon”-bitar. Han körde även på grillade grönsaker, jalapeno och vegansk ost. Helt brutalt gott!
Recept: Maxad Oumph!-limpa: American Style
6-8 portioner
1 förpackning Oumph! färs
torkad lök (lökpulver)
Oumph! Smoky bits
grillade grönsaker, t ex paprika och kronärtskocka
jalapenos
vegansk ost, riven
Till servering
rostad lök
nachochips, krossade
srirachamajonnäs
syrlig coleslaw
- Lägg ut ett ark med aluminiumfolie och sprid ut lite vatten över. Du behöver inte göra det här steget.
- Tryck ut Oumph!-färsen i ett lager och strö över lökpulver.
- Sprid ut knaperstekta Oumph! Smoky bits, grillade grönsaker, jalapenos och riven ost.
- Rulla ihop rullen tajt och snurra ihop folien.
- Lägg rullen på grillen och grilla i 10-15 minuter. Låt vila något.
- Skär upp rullen i tjocka skivor och toppa med rostad lök, nachochips och srirachamajonnäs.