Maxad falafelmacka med dillguacamole

Här kommer en grymt god macka som kombinerar krispig falafel, dillig avokadokräm och smarriga grönsaker. Perfekt snabb lunch eller middag.

*I samarbete med Schysst käk*

Falafeln från Schysst käk hittar du i kyldisken och blir godast om du friterar den eller steker i generöst med olja. Du kan även använda en air fryer eller värma på i micron. Falafeln innehåller 8 % kryddor och görs på blötlagda kikärter precis som den ska göras.

Den lanseras i samtliga butiker och om just din butik inte har den, be de ta in, de finns centralt. Läs mer på Schysst käk hemsida, där kan du även se närmaste återförsäljare. En förpackning på 330 g kostar ca 44 kr.


Jag ääälskar mackor, även till lunch och middag. Här kommer en maxad variant som blir bättre ju högre du bygger den. Grunden är en fräsch, krämig dillig guacamole som går sååå bra ihop med krispigt stekt falafel. Du kan ta de grönsaker du har hemma, men jag gillar krispig sallad och lök.

Recept: Falafelmacka med dillguacamole

4 portioner

4 skivor surdegsbröd
1-2 förpackningar Schysst käk klassisk falafel
 (beroende på hur hungriga nu är)
2 tomater, skivade
1 rödlök, tunt skivad
isbergssallad, strimlad

Dillguacamole
2 avokado, i bitar
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
0,5 citron, saften
1 dl finhackad dill
salt
svartpeppar

1. Mixa eller mosa ihop avokado, yoghurt, citronsaft, salt och peppar till guacamolen. Vänd ner dillen.
2. Stek brödet gyllene i lite olja.
3. Stek nu falafeln gyllene i generöst med olja. Den ska få fint med färg. Låt eventuellt rinna av på lite hushållspapper och salta sedan.
4. Bred ut ett generöst lager dillguacamole på brödskivorna. Toppa med sallad, tomat, rödlök och den nyfriterade falafeln.