Maxa matlådan! – här är prylarna

Vi har redan konstaterat att matlådor är magiska. Det finns många kul sätt att lyfta matlådan till nya höjder, inte minst genom att faktiskt köpa en snygg och praktisk matlåda.

Toppa med groddar
Du kan grodda allt från linser och bönor till spannmål. Vill du göra det med stil kan du köpa den här groddbehållaren från Gefu. Snygg att låta stå framme plus att du inte glömmer att toppa lunchlådan med dina egna groddar. Kostar 350 kr på bagarenochkocken.se.

Matlåda i bambu
Den här snygga matlådan passar lika bra till picknicken som för lunchen. Den kommer även med en kniv och gaffel som fästs med ett band. Lådan är tillverkad av bambufiber och tål maskindisk, mikro och att frysas. Kostar 199 kr på ekokul.se.

Smart förvaring
Stasher bag är en förvaringspåse i silikon som går att både frysa in och använda i mikron. Dessutom kan den återanvändas över 3 000 gånger. Ett bra alternativ till plast och finns i flera olika färger. Kostar 175 kr på bland annat medvetna.se.

Glöm inte vattnet
Allt fler har börjat med rostfria vattenflaskor som enkelt kan diskas och användas på nytt. Den här flaskan från Klean Kanteen består av rostfritt stål och bambu. Just den här rymmer 532 ml och kostar 355 kr på apotea.se.

2-i-1
Här får du två matlådor som enkelt får plats på varandra. På så sätt kan du få med dig två olika rätter som du kanske inte vill blanda, tänk gryta och sallad. Den är gjord i rostfritt stål och kostar 185 kr på jordklok.se.