Annons
Cape Ad

Vi har testat Max nya vegoburgare!

På torsdag smäller det! Max börjar servera sina fem vegotastiska vegoburgare, och vi har testat dem.

Det är strålande tider när en stor kedja som Max kommer på det geniala i att satsa på en grönare framtid och därmed lanserar ett gäng gröna nykomlingar. Vi traskade iväg till Max provkök och fick snaska i oss bäst vi kunde.

Burgaren som frontar hela lanseringen är BBQ Sandwich (se bild ovan), som dessutom är helt vegansk. Den är fylld med BBQ Pulled Oumph!, Friscobröd, rödlök, isbergssallad, jalapeños och äggfri majonnäs. Grym konsistens på Oumphen, som det brukar, med en riktigt kryddig marinad. Kul att de inte körde på Oumphs egen sås, utan tog fram sin egen med lite mer bett i. Något söt, men det passar väldigt bra med den rejäla hettan i jalapenon. Kul att man äntligen vågar krydda upp en vegoburgare ordentligt. Majonnäsen, också speciellt framtagen, har en härligt rund smak och inte den där starka syran som äggfria majonnäser kan ha ibland. Den här var en stor favorit även hos övriga smaktestare och vår absoluta favorit. Det här är även den mest klimatsmarta burgaren på menyn.

 

max-crispy-mexican1Crispy Mexican-burgare är lakto ovo men går att få vegan om du byter ut bröd och dressing, samt skippar osten. Den består av en Bönburgare, Briochebröd (eller sesambröd), Spicy Originaldressing (eller äggfri majonnäs), Pepper jackost, rödlök, gurka, isbergssallad.
Burgaren var riktigt god, med en härlig frasighet på utsidan. För oss vegofantaster så är det smaker man känner igen. Vissa kommer älska det, andra kommer sucka. Vi kommer definitivt att äta den fler gånger. Lite synd att det inte finns en kryddig äggfri majonnäs till. 90% ekologiska grönsaker och bra tugg.

 

 

 

Meals-GreenNytt är även en vegoburgare för kidsen, Green Maxbox. Lakto ovo som går att få vegansk. Den består av Greenburgare (samma som det har varit i deras tidigare vegoburgare), litet hamburgerbröd, isbergssallad, originaldressing (eller äggfri majonnäs), valfritt tillbehör, liten dryck och leksak.
Vi fick inte smaka den här, men det är som sagt samma som de har haft tidigare.

De har även en lakto ovo Halloumiburgare och halloumisallad. Vi smakade bara de alternativ som gick att få helvegetariskt, men det här var enligt kocken ett trolleri med umami som många provsmakare älskade.