Annons
Cape Ad

MAX veganska lyxshakes – Nu i hela landet!

Den 27 juni kommer den efterfrågade Lyxshake Vegan finnas på samtliga MAX restauranger i Sverige i fyra olika smaker. Milkshaken byts ut helt till en vegansk variant och lanseras under namnet Dreamshake.

Statistik från Jordbruksverket visar att mjölkkonsumtionen minskat med 44 % från 1980 och även företag som MAX märker av gästernas ökade efterfrågan av andra alternativ till mejeriprodukter. När den växtbaserade Lyxshake Vegan testlanserades på MAX Hötorget för ett år sedan var den en omedelbar succé. På ett dygn såldes motsvarande mängd som brukar räcka en vecka.

– Vi ser fram emot att dubbla upp Lyxshakes och kunna erbjuda den till ännu fler gäster och på alla restauranger, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers. Det finns flera olika anledningar till varför man väljer bort eller vill minska på mjölk i sin kost – hälsa, miljö, allergi med mera. Och som en del av vårt hållbarhetsarbete vill vi kunna erbjuda shakes med råvara från växtriket utan att göra avkall på den goda smaken.

Sommaren 2019 bjuder också på en ny smak på sin populära Lyxshake – Banana Split – och tar dessutom tillbaka en populär favorit i repris – Päron. Favoritsmaken päron kommer också finnas som Lyxshake Vegan, tillsammans med Blåbär, Jordgubb och såklart Choklad.
LyxShake Vegan och DreamShake har kokosmjölk som bas.