Vegetarisk Matveteotto

Matvete är ruskigt nyttigt och ett gott alternativ till ris. Här serveras det med ugnsrostade grönsaker och kikärter som i princip sköter sig själva.

3 dl matvete
1 zucchini à 300 g, tärnad
1 aubergine à 300 g, tärnad
1 rödlök, hackad
1 röd paprika, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda grönsaker och lök tillsammans med olivolja, citronsaft, salt och peppar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills grönsakerna har fått fint med färg.
Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Ta ut plåten och blanda ner kokt matvete och kikärter. Ställ in i ugnen i 5 minuter till. Servera.