Annons
Cape Ad

Matambre al libro

Det här är egentligen en kötträtt som fylls och viks ihop som en bok (al libro). Man kan fylla med lite vad man gillar, här är det en blandning av grönsaker, ost, oliver och kryddor.

Dryckestips i samarbete med Hermansson & Co AB

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 2022

Fylligt och generöst rött vin som är hämtat från det soliga vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftiga rätter eller till plockmat. Självklart är det både ekologiskt och veganskt!

Finns på ett flertal Systembolag och i Systembolagets beställningssortiment för 249 kr.

Det här är egentligen en kötträtt från Argentina som fylls och viks ihop som en bok (al libro). Man kan fylla med lite vad man gillar, här är det en blandning av grönsaker, ost, oliver och kryddor. Skär och lägg upp fint på ett fat och låt gästerna ta för sig. Du kan även steka det i en stekpanna eller grilla i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.

800 g formbar vegofärs, t ex soja- eller ärtbaserad
1 röd paprika, strimlad
1 rödlök, tunt skivad
1 morot, tunt strimlad
2 dl riven ost, t ex växtbaserad
1 dl oliver, skivade
½ dl finhackad persilja
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

1. Lägg ut ett ark aluminiumfolie på arbetsbänken.
2. Lägg ut färsen på folien och platta ut den hyfsat tunt. Salta och peppra.
3. Blanda resterande ingredienser i en skål. Fördela sedan över halva färsen.
4. Vik över den andra halvan färs över fyllningen. Använd folien som hjälp.
5. Enklast tycker jag är att grilla det så här, med aluminiumfolien runt själva färsen. Då fastnar den inte och fyllningen hålls på plats.
6. Skär i tjocka skivor och servera.