Måste för matälskare – Street Food Copenhagen

Det finns ett nytt matmecka i Köpenhamn! Ett stenkast från Nyhavn hittar du stället som gjorde oss tårögda av glädje.

Street Food Copenhagen är allt man älskar: Myllrande matälskare, alla letandes efter något frestande gott att snaska på. Allt är inhyst i en gammal industrilokal och du når PapirØen (Pappersön) genom en bro från den populära hamnen Nyhavn. Ja, det kan vara brutalt mycket folk här och köerna är därefter, men det är verkligen värt det. Efter att du har ätit dig mätt här kan ni bara trippa tillbaka, sätta dig på någon av alla mysiga uteserveringar i Nyhamn och ta något svalkande att dricka.

Här är några av de saker vi trillade förbi i vegoväg.

madeinitaly_pizza

Madeinitaly

Eva De Masihar har öppnat upp Madeinitaly som serverar de godaste pizzabitarna du kan tänka dig. Degen får jäsa i 48 timmar och gräddas sedan med en rad roliga toppings. En del är toppade med mozzarella men mycket är helt veganskt. Våra favoriter var den med potatis och tryffel, frasig zucchini med mandelcreme och en med perfekt tillagad endive.

Latienda

Latienda

Vegetarisk mat från Colombia. Här hittar du böngrytor, chips på matbanan, egengjord guacamole och en fantastisk burgare. De är inte helt veganska än, men kommer att bli inom kort.

Il Mattarello

Egengjord pastadeg från grunden och italienska smaker rå riktigt. De har både vegetarisk och  veganska alternativ för du som är sugen.

Falafala-1024x640Marrakech

Marockanska pitabröd fyllda med en rad olika röror och sallader.

Fala Fala

Frasiga falafel som är hejdundrandes goda, serverade tillsammans med pitabröd, sallad och en egengjord hummus.

Root Food

Här står hälsosam mat i fokus. Super fruits, sallader, snacks, juicer och raw bakverk. Allt är vego, färgsprakande och värt ett besök.

10298559_746316068753092_8569767565846468830_o