Marockansk bircher

Här kommer ett grymt bra frukostrecept av Green Kitchen Stories aka. David och Luise! :-D

Tips: Vill man går det även att göra gröten samma morgon. Använd då bara lite mindre vätska och vänta åtminstone 20-30 minuter så att havregrynen mjuknar.

Receptet är en del av ett samarbetet mellan God Morgon® och Green Kitchen Stories aka. David Frenkiel och Luise Vindahl.

Så, David och Luise, ilken är er favoritråvara som boostar dagen?
– Ingefära!

Vilka 4 råvaror har ni alltid hemma?
Nötter och fröer
Fryst bär och färsk frukt
Havregryn och andra gryner
Färsk ingefära

2 portioner
3 dl havregryn
2 msk russin
1 nypa salt
0,5 tsk kanel
3 dl apelsinjuice, t ex God Morgon® Organic Orange Juice
1 dl mjölk, t ex mandel-, havre- eller sojamjölk

Topping
1 apelsin, skalad
0,5 granatäpple
0,5 dl saltade mandlar, hackade
1 msk tahini
1 tsk agavesirap
1 nypa kanel

Rör ihop ingredienserna till birchern i en stor burk, sätt på ett lock och sätt i kylskåpet över natten. Fördela i två skålar och toppa med skivad apelsin, granatäpplekärnor och saltade mandlar. Ringla över lite tahini och honung och pudra med mer kanel.