Maränger med Tomteskallar

De här marängerna är så spröda och luftiga att det känns som att äta söta moln. Toppa dem med en Tomteskalle från Bubs och du har det perfekta godiset att mumsa på i jul.

Betalt samarbete med Bubs

Tomteskallar Julmust/Hallonknäck

Vem älskar inte knäck, kola och julmust under julen? Bubs har kombinerat just de smakerna med hallon i deras fantastiskt goda Tomteskallar Julmust/Hallonknäck. Glöm skumma tomtar, käka skumma skallar! Innehållet är helt fritt från gelatin och andra animaliska tillsatser. Sockret är dessutom Fairtrade-certifierat.

Maränger med Tomteskallar

30 st

1 ½ dl kikärtsspad (ca 1 burk färdigkokta kikärtor)
1 tsk saft från pressad citron
3 dl strösocker
ev. valfri livsmedelsfärg
30 st Bubs Tomteskallar

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Vispa kikärtsspad och citronsaft vitt och fluffigt med hjälp av en elvisp.
3. Vispa ner socker lite i taget och fortsätt vispa tills du har en fast, blank marängsmet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att den rinner ut. Vill du färga smeten så vispa ner några droppar livsmedelsfärg nu.
4. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa små toppar på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck ner en tomteskalle i varje marängtopp.
5. Grädda marängerna i mitten av ugnen i 60–90 minuter beroende på storlek. Ta ut och låt svalna helt.