En lyxigare variant på den klassiska mannagrynsgröten är mannagrynspuddingen. Är du inte sugen på körsbär går det lika bra med persikor, plommon eller päron.



4 feb 2018

4 portioner


Mandellikör?
Om du inte gillar mandellikör eller har det hemma går det lika bra med några droppar mandelessens. Mandelessens hittar du i butikens bakhylla.

Mannagrynspudding
1 vaniljstång
1 liter växtbaserad mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
½ dl strösocker
½ dl mandellikör, t ex Amaretto
2 dl mannagryn

Bakade körsbär
300 g körsbär, urkärnade
2 msk strösocker

Amarettogrädde
2 dl växtbaserad vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy eller Planti Creamy Dessert
1 msk florsocker
2 msk mandellikör, t ex Amaretto

Till servering
rostade mandelflagor

Mannagrynspudding
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner i en kastrull tillsammans med mjölk och strösocker. Koka upp och vispa ner mandellikör och mannagryn. Låt koka under omrörning i 5 minuter.
Häll upp mannagrynsgröten i fyra portionsformar. Låt svalna helt i kylskåpet.

Bakade körsbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda körsbär och strösocker i en ugnsfast form. Baka i ugnen i 15 minuter.
Ta ut och låt svalna något.

Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med florsockret.
Vänd ner mandellikören.

Servera mannagrynspuddingen kall tillsammans med varma körsbär och amarettogrädde. Toppa med rostade mandelflagor.

Relaterade artiklar