En enkel kaka som inte går att misslyckas med och som håller sig saftig längre. Den går att variera med de bär du gillar eller har hemma, här har vi valt blåbär.



10 sep 2020
12 bitar
2
00 g smält smör, t ex mjölkfritt
2
msk vetemjöl
400 g mannagryn
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2,5 dl strösocker
250 g frysta blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop yoghurt och strösockret.
3. Vispa nu ner yoghurtblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
4. Smöra och mjöla en springform, ca 26 cm i diameter. Vispa smeten lite lätt och häll sedan ner den i bakformen.
5. Strö över de frysta blåbären och pressa ner dem något i smeten. Grädda kakan i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr.