Mangorajapotatissallad

Den här krämiga potatissalladen har smak av gul curry och mango chutney.

Jag älskar potatissallader, speciellt de där riktigt krämiga. Den här salladen har varit en favorit hemma i säkert ett årtionde nu. Den är söt och syrlig med lite kryddighet från currypulver. En supergod och färgglad potatissallad med paprika och gröna ärtor. Passar med sin hyfsat milda smak till det mesta grillade.

Mangoraja

Mangoraja är en krämiag älskade den innan jag blev vegan och eftersom den i butik innehöll ägg tog jag fram det här receptet. Med det sagt har Rydberg nu gjort den vegansk…yeey! Leta efter det lilla ”vego”-märket på förpackningarna så vet du.

Gul curry

Gult currypulver är ett indiskt påfund från 1800-talet med inspiration från det indiska köket. Det går jättebra ihop med potatis och är tillsammans med mango chutneyn en av de ingredienser som gör den här salladen så god.

Mango chutney

Mango chutney är som en sylt gjord på mango. Den är söt men också lite syrlig. Det finns flera olika märken med olika hetta, men jag körde på den vanliga här.

Recept: Mangorajapotatissallad

4 portioner


1,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 dl majonnäs, t ex äggfri
0,5 dl mango chutney
1 msk gult currypulver
2 tsk agavesirap
1 vitlöksklyfta, riven
1 kg potatis, kokt
1 rödlök, finhackad
1,5 dl gröna ärtor
1 röd paprika, finhackad
salt
svartpeppar

  1. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, mango chutney, currypulver, agavesirap och vitlök i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär potatisen i mindre bitar och vänd ner tillsammans med rödlök, gröna ärtor och paprika. Låt gärna potatissalladen stå i 10 minuter innan servering.