Det här är min absoluta favoritmarmelad nu. Fruktig, exotisk och med generöst äkta vanilj. Ah!

10 jul 2019

Jag köpte en liknande marmelad på La Chambre aux confitures i Paris och blev helt golvat. Den var så god med sin exotiska touch, vaniljsmak och friska passionsfrukt. Jag köpte en alldeles för liten burk för att klara mig ens i två veckor så jag bestämde mig för att göra en egen. Den blev… så… bra! :-D Du kan halvera receptet om du vill, men jag är som sagt besatt och det här ger fyra små burkar. Ja, vaniljstång kostar galet mycket just nu, men det är så lyxigt och har en alldeles speciell smak. :-)

Mitt tips är att köpa fryst passionsfruktspuré från Garant så slipper du stå och pilla med färska frukter.

450 g fryst mango, tinad
200 g fryst passionsfruktspuré, tinad
2 dl vatten
300 g syltsocker
2 vaniljstänger

1. Häll ner mango, passionsfruktspuré, vatten och syltsocker i en kastrull.
2. Skåra vaniljstängerna med en kniv och skrapa ur fröna. Blanda ner frön och stänger i kastrullen.
3. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 15 minuter. Ta ut vaniljstängerna och mixa resten slätt i en blender eller med hjälp av en stavmixer.
4. Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara i kylskåpet.