Mandelmusslor är en klassiker och så ska de förbli. Meeen, vi byter här ut vispgrädden mot en vit chokladgrädde. Tro oss, du kommer inte att bli besviken.

Annons
8 dec 2020

20 st

Mandelformarna
1 dl skalad mandel eller 1½ dl mandelmjöl
1 bittermandel
¾ dl strösocker
100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
2 dl vetemjöl

Vit chokladgrädde
100 g vit choklad
1½ dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy

Topping
färska hallon, havtorn, blåbär eller annat gott

Mandelformarna
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Använder du hel mandel så mal den eller mixa fint i en matberedare.
Rör ihop med strösocker, smör och vetemjöl. Nyp ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila 30 minuter i kylskåpet.
3. Smöra under tiden formarna eller pensla med olja.
4. Ta ut degen och tryck ut den i metallformar. Den ska tryckas ut ganska tunt.
5. Grädda mandelmusslorna i 10 minuter eller tills de börjar få lite färg i kanterna.
Låt svalna något innan du stjälper ut dem ur formarna.

Vit chokladgrädde
1. Hacka den vita chokladen fint och lägg ner i en skål.
2. Koka upp grädden och häll den över den vita chokladen. Rör runt tills chokladen har smält.
3. Plasta in och låt svalna helt i kylskåpet i några timmar, helst över natten.
4. Vispa upp chokladgrädden med hjälp av en elvisp. Det kan ta någon minut längre än vanligt.

Fyll mandelmusslorna med vit chokladgrädde och bär.

Relaterade artiklar