20 st
Mandelformarna
1 dl skalad mandel eller 1½ dl mandelmjöl
1 bittermandel
¾ dl strösocker
100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
2 dl vetemjöl
Vit chokladgrädde
100 g vit choklad
1½ dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
Topping
färska hallon, havtorn, blåbär eller annat gott
Mandelformarna
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Använder du hel mandel så mal den eller mixa fint i en matberedare.
Rör ihop med strösocker, smör och vetemjöl. Nyp ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila 30 minuter i kylskåpet.
3. Smöra under tiden formarna eller pensla med olja.
4. Ta ut degen och tryck ut den i metallformar. Den ska tryckas ut ganska tunt.
5. Grädda mandelmusslorna i 10 minuter eller tills de börjar få lite färg i kanterna.
Låt svalna något innan du stjälper ut dem ur formarna.
Vit chokladgrädde
1. Hacka den vita chokladen fint och lägg ner i en skål.
2. Koka upp grädden och häll den över den vita chokladen. Rör runt tills chokladen har smält.
3. Plasta in och låt svalna helt i kylskåpet i några timmar, helst över natten.
4. Vispa upp chokladgrädden med hjälp av en elvisp. Det kan ta någon minut längre än vanligt.
Fyll mandelmusslorna med vit chokladgrädde och bär.