Annons
Cape Ad

”Man mår bra av att göra rätt” – Therese Lindgren

Går det att leva mer hållbart? Spelar det någon roll? Svaret är ja och i Therese Lindgrens senaste bok får vi följa hennes strävan att leva ett liv som är mer skonsamt för vår planet.

Therese Lindgren är en av Sveriges största influencers och har varit en stark röst både för djuren och klimatet de senaste åren. Hon utsågs av WWF till ”Årets Miljöhjälte” och har precis startat stiftelsen Svenska djurfonden som ska dela ut bidrag till privatpersoner, organisationer och forskare som verkar för ökad djurvälfärd, stärkt artskydd och/eller omvårdnad av djur. Therese är även aktuell med boken Viktigt på riktigt som ges ut i samarbete med Naturskyddsföreningen. En guide för hur du lever ett mer hållbart liv.
– Djur har alltid betytt mycket för mig, och ju mer djur jag haft omkring mig, desto viktigare har de blivit. Därför har jag engagerat mig i Smådjurschansen och har under flera år hjälpt djur som behövt nya hem, säger Therése.


Få boken ”Viktigt på riktigt” – när du prenumererar på VEGO!

Therese Lindgrens bok Viktigt på riktigt är en bok alla borde äga. Den innehåller bra tips, både högt och lågt, på hur du lever ett skonsammare liv för planeten. Therese bjuder på sin personliga resa och besluten hon tagit för att leva hållbarare. En bok med info om hur vårt sätt att äta, köpa, resa och bo påverkar vårt ekosystem, biologisk mångfald och klimat.

PRENUMERERA HÄR

Engagemang kring hållbarhet och miljö

Det var också kärleken till djur som gjorde att Therése valde att bli vegan och började intressera sig för hållbarhet.
– Faktum är att det känns väldigt bra att göra något oegoistiskt. Man mår bra av att göra rätt. Det var något jag märkte när jag började ta hand om djur. Att motsatsen till dålig självkänsla är att vara stolt över sig själv, säger Therése och lyfter upp hunden Chanel i famnen.

Hennes engagemang för hållbarhet uppmärksammades av Naturskyddsföreningen, som hörde av sig och frågade om hon var intresserad av att skriva bok om sin egen väg till ett hållbart liv. Och det var hon. Resultatet blev Viktigt på riktigt som är en guide till hur du lever ett skonsammare liv för planeten.
– Ju äldre jag har blivit, desto mer medveten har jag blivit om hur jag kan påverka genom mitt yrke. Och där jag kommer ifrån som influencer har det alltid varit väldigt stort fokus på shopping, säger Therése.

VEGO - Therese Lindgren
VEGO – Therese Lindgren

”Det är inte alltid så lätt att leva hållbart”

I boken delar Therése med sig av sina bästa tips och berättar personligt om de utmaningar hon själv ställs inför. Hon berättar om sina egna erfarenheter – från stora livsförändringar som att bli vegan till vardagsgrubblerier kring om det är värt att betala extra för ekobananer. Boken är ett samarbete med Naturskyddsföreningen som i faktatexter förklarar hur vårt sätt att äta, köpa, resa och bo påverkar ekosystem, biologisk mångfald och klimat.
– För det är inte alltid så lätt att leva hållbart och det vill jag vara tydlig med. Jag vill absolut inte skriva någon på näsan. För herregud, jag är ju långt ifrån perfekt själv, säger hon med eftertryck.


Tidningen VEGO – för en mer hållbar livsstil!

Vi på VEGO har varit fans av Therese sen starten och delar samma passion och driv att göra världen lite bättre. Vi fokuserar mycket på växtbaserad mat som är en win-win både för djuren, klimatet, miljön, plånboken och den goda smaken.

Prenumerera på VEGO som fysisk tidning eller digitalt i vår app eller på Readly!

PRENUMERERA HÄR

”Att välja bort kött är ett perfekt första steg”

Nej, Therése är medveten om hur svårt det kan vara, och hon vet ju att många av hennes följare samtidigt som de vill göra rätt val, är modemedvetna och dras till olika trender. När man pratar om hållbarhet dyker ofta de fem B:na upp: ”bostaden, bilen, börsen, butiken och biffen”. Hur vi bor och vad vi gör i vårt hem påverkar, precis som hur vi reser och tar oss fram. Det gör även de bolag vi handlar med. Men enklast att påverka är kanske våra shoppingmönster och vad vi äter.
– Att vara vegan, eller att i alla fall välja bort kött, är ett perfekt första steg om man vill leva mer hållbart, säger Therése.