De här majsplättarna är en ständig favorit och är godast nystekta och frasiga. Glöm bara inte den uppdaterade guacamolen, eh vi menar avokadochimichurrin.

15 jan 2018

4 portioner

Majsplättar
3,5 dl majsmjöl
1 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 gul lök
0,5 grön paprika
2 msk färsk koriander
2,5 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
1 dl vatten
2 msk olivolja
1 dl majskorn

Avokadochimichurri
2 avokador
2 vitlöksklyftor
0,5 kruka persilja
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk agavesirap
2 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Majsplättar
Blanda ihop majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Hacka den gula löken, paprikan och
koriandern fint.
Rör ner yoghurt, vatten, olivolja, majskorn, gul lök, paprika och koriander i majsmjölsmixen.
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.

Avokadochimichurri
Gröp ur avokadon. Blanda den med övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även ta hjälp av en stavmixer eller mosa allt med en gaffel.

 

 

Prenumerera på VEGO:
49:-/nr Inför varje nytt nummer av VEGO
dras automatiskt 49 kr från det kontokort du anger

Ge bort en prenumeration?