2,5 dl
Cashewnötter blir härligt krämiga när du mixar dem, dock så behöver du en riktig höghastighetsmixer för att majonnäsen ska bli riktigt slät.
1 ½ dl naturella cashewnötter
1 citron, saften, ca 1 msk
1 tsk senapspulver
1 dl rapsolja
½ dl vatten
salt
vitpeppar
1. Blötlägg cashewnötterna i minst 6 timmar, detta för att de ska bli mjukar.
2. Sila bort vattnet och häll ner cashewnötterna i en mixer tillsammans med citronsaft, senapspulver, rapsolja, vatten, salt och vitpeppar.
3. Mixa till en slät majonnäs. Det tar någon minut. Majonnäsen håller fem dagar i kylskåpet.
För variation, blanda ner följande:
Aioli
2 vitlöksklyftor, rivna
Limeaioli
2 vitlöksklyftor, rivna
1 lime, rivet skal och saft
Currymajonnäs
1 vitlöksklyfta, riven
½ citron, saften
1 tsk curry
Tryffelmajonnäs
några droppar tryffelolja
Chipotlemajonnäs
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk paprikapulver
2 tsk chipotlepasta