ca 4 dl
1 dl mjölk, sojamjölk
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
vitpeppar
1+2 dl rapsolja
Se till att alla ingredienser är rumstempererade när du börjar.
Häll ner mjölk, senap, vinäger, salt, vitpeppar och 1 dl rapsolja i en hög skål eller kanna.
Mixa ihop med hjälp av en stavmixer. Fortsätt att mixa samtidigt som du ringlar ner resterande rapsolja i en tunn tunn stråle. Tar du i för mycket olja i taget så kan majonnäsen spricka.
Fortsätt tills all olja är använd eller tills du har fått en lagom tjock majonnäs.
Majonnäsen håller fem dagar i kylskåpet.
Smaksättningar
Vitlök
2 vitlöksklyftor, pressade
Chipotle
2 tsk chipotlepasta
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
Tryffel
1 msk tryffelolja
Curry mango
2 tsk curry
1 msk mango chutney
Citron och rosmarin
1 citron, rivet skal
1 msk finhackad färsk rosmarin
2 svar på ”Äggfri majonnäs”