Maisha, nytt växtbaserat smör- och ostalternativ

De första två produkterna som lanseras är MAiSHA smörigt spread och MAiSHA ostig jalapeño. De första syrade växtbaserade smör- och ostalternativen gjort på syrad mandelyoghurt på den svenska marknaden.

Produktutvecklingen har inspirerats av genuint mathantverk med traditionella mejeritekniker såsom syrning, mögel och lagring, som vidareutvecklats och anpassats till växtbaserade råvaror.
– Målet är att erbjuda de godaste och mest attraktiva växtbaserade produkterna på marknaden – produkter som tilltalar alla, oavsett kost. Man ska inte behöva välja mellan god smak och omsorg om klimat och djur, säger Anna Lundström. Vi vill göra det enkelt att äta utsökt mat och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid.

Lanseringen sker den 23 maj på Urban Deli butiker i Stockholm. Anna kommer att vara på plats i Urban Delis butiker på Sveavägen och Nytorget. Urban Deli kommer att sälja MAiSHA smörigt spread i butikerna och servera det på frukosten. MAiSHA ostig jalapeño kommer att säljas över disk i saluhallen och inom kort kommer även rätter gjord på Annas ost att finnas på restaurangmenyn.

Bakgrund
Allting började med kärlek och en källare. Anna Lundström, en ostälskande tjej, blir kär i en kille – som visar sig vara vegan. När hon börjar laga och äta mer och mer växtbaserad mat saknar hon verkligen ost, och ingen vegansk ost kommer i närheten av att tillfredsställa hennes behov. Hon börjar experimentera på egen hand nere i en källare. Efter några misslyckade försök lyckades hon till sin glädje skapa något riktigt gott och ostigt – Maisha Deli var fött!