*OBS! Punschpraliner ytbehandlas med bivax och är därför inte veganska. Mitt misstag! Förlåt!
12 bitar
Tårtbotten
4 ½ dl vetemjöl
3,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2,5 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
2 dl kokosmjölk
150 g smält smör, t ex mjölkfritt
Kokosfrosting
150 g kokosolja
150 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ dl kokosmjölk
Dekoration
2 dl kokosflingor
några droppar gul karamellfärg
2 dl blandat godis
Tårtbotten
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla två bakformar, ca 20 cm i diameter.
3. Sikta ner vetemjöl, strösocker, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke.
4. Vispa ner lite mjölk och kokosmjölk i taget och avsluta med det smälta smöret. Fortsätt att vispa tills du har en slät smet utan klumpar.
5. Fördela smeten i de förberedda bakformarna. Grädda i ca 35 minuter eller tills kakorna är torra i mitten. Testa med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
Kokosfrosting
1. Vispa ihop samtliga ingredienser med en elvisp. Vispa i minst 3 minuter så att du får en riktigt fluffig frosting.
Färgade kokosflingor
1. Häll ner kokosflingorna i en plastpåse tillsammans med några droppar gul karamellfärg. Skaka runt så väl du kan så att kokosen blir vackert gul.
Sätta ihop tårtan
1. Ta ut en rundel i mitten av varje tårtbotten, ca 5 cm i diameter. Använd ett kakmått eller glas.
2. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Bred ut ett lager frosting över. Lägg på nästa tårtbotten.
3. Täck hela tårtan med frosting. Strö över kokosflingorna och pressa fast lätt.
4. Fyll hålrummet med godis.