Det här är den krämigaste mac 'n' cheesen du kan tänka dig...gjord på sötpotatis! Tänk dig den sen toppad med knaprig, lätt rökig kokosbacon!

20 feb 2018

4 portioner

Mac ’n’ cheese
400 g makaroner
400 g sötpotatis, tärnad
1,5 dl grädde, t ex havregrädde
2,5 dl mjölk, t ex osötad soja- eller mandelmjölk
1 msk rapsolja
½ tsk dijonsenap
2 msk näringsjäst, kan uteslutas
en nypa cayennepeppar
salt
svartpeppar

Kokosbacon
1 dl kokosflakes
0,5 msk ljus sojasås
0,5 tsk liquid smoke
0,5 msk lönnsirap



Mac n cheese

1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
2. Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
3. Häll ner sötpotatis, grädde, mjölk, rapsolja, dijonsenap och cayennepeppar i en blender och mixa till en slät sås. Det går även bra med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda såsen med de nykokta makaronerna.

Kokosbacon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen
i ca 5 minuter eller tills kokosflakesen börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna helt.

Servering
1. Häll upp mac n cheesen i små skålar. Toppa med kokosbacon.