Annons
Cape Ad

Lyxig vegansk trerätters på Bistro Bananas

Fine dining och vegan, är det verkligen möjligt? Jajamensan, på Bistro Bananas i Stockholm tar kökschefen Filip Jansson och hans kolleger maten till nya höjder.

banans3

I maj 2016 slog portarna på Bistro Bananas upp. En restaurang med extra allt, avslappnad och skönt befriad från stela detaljer och ändå med höga ambitioner på menyn, som uppfylls med råge.
För kocken och kökschefen Filip Jansson som jobbat som kock i mer än 20 år, kändes det som en häftig utmaning att göra fine dining för veganer.
– Jag är själv blandätare, men äter mycket vegetariskt och veganskt. Jag har dessutom många vänner som är veganer och har sett hur efterfrågan bara ökat de senaste åren, konstaterar han.
Filip och hans kolleger funderar dagligen på nya spännande rätter, också när det gäller vegansk mat.
– Här serverar vi såväl kött som vegetariska och veganska rätter. Just när vi lagar vegansk mat jobbar vi mycket med konsistensen, säger Filip Jansson.
På Bistro Bananas finns plats för 80 gäster + ytterligare 120 personer sommartid. Här finns alltid en trerätters veganmeny, som byts ut då och då.
Priserna varierar beroende på rätt, en hel veganmeny med förrätt, varmrätt och efterrätt exklusive dryck kostar 395 kronor.

banans2

Bistro Bananas
Skånegatan 47, Stockholm
www.bistrobananas.se

 

Vill du laga Bistro Banans veganska trerätters? Köp senaste numret av VEGO för recept!

 

Text: Anna-Maria Stawreberg   Foto: Linus Hallgren