Annons
Cape Ad

Lyxig granola med nötsmör

Här kommer en helt egen granola gjord på nötter, frön, havre, mandelsmör och torkad frukt. Superlyxig och härlig.

I samarbete med Happy Green

Min sambo börjar varje morgon med granola. Min granola! Jag tycker nämligen att det är lite för enkelt och blir lite för gott att göra egen granola, så jag undviker att köpa. Sen har det blivit en mysig tradition jag gärna håller vid liv. Grunden är ungefär samma, men sen kan det variera i vilka nötter och fröer jag använder. Jag kan även krydda med kardemumma och torkad ingefära när jag känner för det.

Det som är bra med Happy Greens produkter är att de kommer i storpack så att du har generöst med nötter, fröer och torkad frukt hemma. På så sätt är du alltid redo med allt sådant när du ska laga mat, baka, göra en snabb frukost eller varför inte din egen granola?

Happy Green

Happy Green säljer naturliga, nyttiga och ekologiska produkter. Här finns livsmedel, naturlig skönhet, kosttillskott, proteinpulver och bars, hälsokost, vitaminer & mineraler. Kolla in hemsidan här för att se hela utbudet.

Så gör du bästa granolan

Personligen älskar jag en blandning av smaker och texturer. Jag använde en blandning av nötter och frön som ger bra fetter och blir så underbart goda när de rostas. Kokoschips är en mindre besatthet och ger inte bara krispighet utan en söt, god kokossmak. Du kan göra den här granolan med bara nötsmör, men jag gillar sötma från lönnsirap som dessutom gör den krispigare.

Om du vill lyxa till den ytterligare kan du lägga till torkad frukt. Happy Green har flera olika att välja mellan och här gjorde jag en mix av vita mullbär, torkade mangoskivor och tranbär.

Recept: Lyxig granola med nötsmör

1 liter

1 dl hasselnötter
1 dl cashewnötter
1 dl mandel
3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
0,5 dl chiafrön
2 dl kokoschips
1 dl mandelsmör eller cashewsmör
3 msk lönnsirap
0,5 tsk kanel

1 dl torkade mangoskivor, hackade
1 dl vita mullbär
1 dl tranbär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka hasselnötter, cashewnötter och mandel grovt.
  3. Blanda nötterna med havregryn, solrosfrön, pumpafrön, chiafrön och kokoschips på en plåt.
  4. Ringla över nötsmör och lönnsirap. Krydda med kanel och blanda väl.
  5. Sprid ut granolan på plåten och ställ in i ugnen i 20-25 minuter. Blanda då och då och se till så att den inte bränns.
  6. Ta ut granolan och låt svalna. Blanda med torkad frukt.
  7. Häll upp på en burk med tätslutande lock.