Annons
Cape Ad

Lyxig chiapudding med choklad

En lyxigare chiapudding med cashewnötter, dadlar och kakao. Så trevligt till frukost när du vill ha något lite extra.

Under flera år var jag lite anti chiapuddingar. Jag förstod liksom inte grejen. Idag älskar jag chiapuddingar i alla former, från lättare mellanmål till fiberrika frukostar där jag tillsätter havregryn och annat gott. Med det sagt… få slår den här lyxiga varianten som är väldigt inspirerad av Molly Baz recept, fast lite förenklat. Den får sin fylliga smak från cashewnötter som ger en rik lyxig känsla och skulle potentiellt även kunna serveras som en dessert.

chiapudding

Recept: Lyxig chiapudding med choklad

6 st

200 g dadlar
7 dl mjölk, t ex havremjölk
1,5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt
1,5 dl chiafrön

Servering
naturell yoghurt, t ex havre- eller sojabaserad
färska bär

  1. Kärna ur dadlarna och häll ner i en blender tillsammans med samtliga ingredienser, förutom chiafröna. Mixa till en slät mix.
  2. Blanda ”chokladmjölken” tillsammans med chiafröna i en skål. Plasta in och låt stå i kylen över natten.
  3. Fördela chiapuddingen i skålar och toppa med yoghurt och färska bär.