6 bitar
Granolabotten
4 dl färdig granola, ca 200 g
1 dl kokosolja
Yoghurtfyllning
1 tsk kardemummakärnor
750 ml vaniljyoghurt, t ex mjölkfri som Planti Creamy Vanilla
Mangosås
2 dl mango, fryst går bra
1 lime, rivet skal och saft
2 msk vatten
färska bär till dekoration
Börja med att klä en springform med bakplåtspapper så att tårtan går lättare att få loss.
Granolabotten
Mixa granolan lätt i en matberedare. Blanda med kokosoljan i en skål och tryck sedan ut i den förberedda formen.
Yoghurtfyllning
Stöt kardemummakärnorna i en mortel och blanda sedan med yoghurten. Häll över granolabotten och ställ in i frysen i några timmar.
Mangosås
Mixa ihop samtliga ingredienser till en slät sås. Matberedare eller stavmixer går strålande.
Ta ut tårtan 20 minuter innan servering och lägg upp på ett serveringsfat. Häll över mangosåsen och dekorera med färska bär.