Varför inte lura alla den 1 april med den här helt veganska "råbiffen"? En jättegod liten sak med tomat, rödbetor och annat gott.

30 mar 2016

2 portioner

Den här vegofierade ”råbiffen” passar perfekt som förrätt. Om du känner för tillbehören nedan kan du även servera den med riven pepparrot, saltgurka och dijonsenap.

3 stora tomater
1 rödbeta
2 tsk kapris
1-2 msk rapsolja
persilja
flingsalt
svartpeppar

1 silduk eller en bit ofärgat bomullstyg, går även bra utan

Koka rödbetan och låt svalna. Skålla tomaterna hela i kokande vatten, ca 2 minuter. Låt svalna något och dra sedan av skalet. Dela tomaterna och gröp ur kärnhuset. Om du har en silduk: Lägg tomatköttet i duken och låt rinna av i minst 30 min. Om du inte har en silduk låter du tomatköttet dra lite på ett hushållspapper innan du hackar det. Poängen är att få ur så mycket vatten som möjligt. Skala rödbetan och hacka den mycket fint. Hacka tomatköttet grovt.

Blanda rödbeta och tomat och forma röran till två biffar och lägg på varsin tallrik. Gör en liten grop i varje biff och fyll med olja.
Salta och peppra generöst och servera med kapris och persilja.

Relaterade artiklar